Ус: Ундны ус бол гэдсэн дэх бактериудын балансыг нөхөн сэргээх чадвартай, мөн өтгөн гаралтыг хөнгөвчилж гэдэс дүүрэхийг болиулна.
Тараг: Түүнд агуулагддаг пробиотикууд нь хоолыг задалж бутлахад тусалж улмаар гэдэс дүүрэх, хий гарах, гэдэс эвгүйтэхийг багасгадаг. Тарагны пробиотик штаммыг 3 долоо хоногийн турш хэрэглэхэд асуудал арилна.
Ногоон цай: Антиоксидантууд, катехинуудаар баялаг энэ цай нь юм идсэний дараа гэдэс дүүрэх, хий ялгарахыг багасгадаг.
Имбирьтэй цай: Энэ цай ходоод суллахад тусалж хий үүсэхийг болиулна.
Цайны мөөг: Түүний орцонд багтдаг зарим бүтээгдэхүүн нь гэдэс дүүрэхийг багасгадаг.
Алтан сүү: Энэ сүүг бэлдэхдээ куркумыг сүү болон хар чинжүү, имбирь, жаахан зөгийн балтай холино. Куркумин нь гэдэс дүүрэлтийг багасгаж, ходоод хэт дүүрсэн мэдрэмжийг бууруулна.