“Шарталтын үед шоколад, самар идэх хэрэгтэй. Яагаад гэвэл, архи согтууруулах ундаа хэрэглэхэд бие организм дахь магни хэмээх микро элементийн түвшин эрс буурдаг. Харин шоколад, самар зэрэг хүнсэнд магни өндөр хэмжээгээр агуулагддаг. Тиймээс алкоголь хэрэглэсний маргааш өглөө босмогцоо самартай шоколад идээд үз. Бие хөнгөрч шарталт багасна. Ер нь архи, согтууруулах ундааг чанасан төмсөөр даруулж идвэл бага согтдог. Мөн ширээнд суухын өмнө жаахан ургамлын тос уувал амархан согтохгүй. Харин янз бүрийн эмийг алкогольтой хольж хэрэглэх нь бөөр зэрэг эрхтэнд сөрөг нөлөөлөх талтай” гэж судлаачид зөвлөжээ.